Jak pomagać

PRZEKAŻ NAM 1% SWOJEGO PODATKU

Podatnicy podatku dochodowego od osób fizycznych mogą w zeznaniu rocznym pomniejszyć należny podatek o kwotę przekazaną na rzecz organizacji pożytku publicznego do wysokości 1% należnego podatku.

Przekazując 1% z własnego PIT, podatnik nie traci ani złotówki – rozdysponowuje jedynie kwotę, którą i tak musiałby przekazać na rzecz Skarbu Państwa.

Odliczenie, które skieruje część zapłaconego podatku na rzecz naszej Fundacji, dotyczy wszystkich dochodów opodatkowanych.

JAK PRZEKAZAĆ NAM 1% PODATKU?

W rocznym zeznaniu podatkowym (PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-28, PIT-38) należy wypełnić rubrykę: WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP), podając: Numer KRS 0000467834 oraz Wnioskowaną kwotę 1% podatku należnego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.

Dziękujemy za każdą  wpłatę. Nie zapominajcie o nas w kolejnych latach.

ZOSTAŃ NASZYM DARCZYŃĄ

• Przekaż nam darowiznę jednorazową lub wspieraj nas regularnie.

Jesteśmy wdzięczni za każdy nawet najmniejszy gest Państwa hojności. Jeśli sytuacja materialna na to pozwala wspierajcie nas systematycznie. Złóżcie w  swoim banku stałe zlecenie przelewu określonej kwoty na nasze konto 10 2030 0045 1110 0000 0384 3550.

Zapewniamy, że wszystkie środki zostaną wykorzystane aby jak najlepiej pomagać potrzebującym pacjentom hospicjum domowego i opieki długoterminowej.

PAMIĘTAJ, ŻE UDOKUMENTOWANĄ KWOTĘ DAROWIZNY MOŻESZ ODPISAĆ OD PODSTAWY PODATKU DOCHODOWEGO W ZEZNANIU ROCZNYM

• Na oświadczeniu mogą Państwo wyrazić zgodę na przekazanie przez pracodawcę na rzecz Fundacji kwoty z comiesięcznego wynagrodzenia ( np 5zł, 10zł)
  • Przekaż dar rzeczowy. Dla naszych podopiecznych przyjmujemy niezniszczony sprzęt ułatwiający oddychanie, materace przeciwodleżynowe i inny sprzęt pomocniczy.
  • Zamiast kwiatów – coraz częściej młode pary, solenizanci rezygnują z kwiatów na rzecz innych podarunków lub datków, które po uroczystości mogą zostać przekazane naszej Fundacji. Zachęcamy do takiej pięknej formy pomocy.

Do pobrania:

- oświadczenie – potrącenie z wynagrodzenia

Facebook FanPage